Jean-Michel Meyers

 

07-12-2022

Monument voor verloren huisdieren

Op woensdag 7 december 2022 installeerde Maarten Inghels een ‘monument voor verloren huisdieren’ op de gevel van Buurthuis Unik in Antwerpen. Het monument bestaat uit een eigenzinnige collectie affiches van vermiste en teruggevonden katten, honden, vogels en andere huisdieren die schrijver en beeldend kunstenaar Maarten Inghels verzamelde in Antwerpen.

Inghels nam de affiches als het vertrekpunt voor gesprekken met de eigenaars en sprokkelde buitenissige anekdotes over eenzaamheid en vriendschap in de grote stad. Hoe vind je een ontsnapt beest terug? Overleeft een kat een val van de vierde verdieping? En zag de waarzegger echt de locatie van de verloren hond in haar kristallen bol?

Voor Buurthuis Unik maakt Inghels nu een installatie met bestaande affiches en de aandoenlijke anekdotes en geeft op die manier de verhalen terug aan de buurt. Het monument voor verloren huisdieren is een ode aan de bizarre voorvallen van onze viervoeters en de knullige typografie van zelfgemaakte affiches. Inghels vertelt het verhaal van huisdieren die op een dag besluiten hun eigen weg te gaan.

In 2023 verschijnt bij Hopper & Fuchs het bijhorende kunstboek ‘Gelieve in de kelder te kijken’ met verhalen en affiches uit de verzamelingen van Jan Lemaire, Jean-Michel en Denis Meyers, Nicolas Marichal en Maarten Inghels uit Antwerpen, Brussel en Gent.


Bekijk HIER de reportage op ATV en Gazet van Antwerpen.


06 - 2022

A PAINTER’S HOUSE 94 pages
Softcover, Swiss binding 24 x 30 cm
57 photographs by Karin Borghouts
Graphic design by Jean-Michel Meyers
Text by Jan Melsen, grandson of the painter Marten Melsen (NL, FR, ENG)
SNOECK publishers
35 euro

Hier te koop


22 - 02 - 2022

Essays by Jean-Michel Meyers about Lucien De Roeck in Off the grid, histories of Belgian graphic design edited by Sara De Bondt

     
     
     
     

16 - 01 - 2020

This is on the Grid

en reeks evenementen naar aanleiding van de tentoonstelling Off the Grid, georganiseerd door de medewerkers en docenten van Grafisch ontwerp van KASK – School of Arts Gent.

Prominente grafisch ontwerpers, academici en schrijvers komen samen om het leven en werk te bespreken van een aantal ontwerpers uit Off the Grid. Het evenement wordt afgesloten met een rondetafelgesprek over de erfenis van naoorlogs Belgisch grafisch ontwerp.

Jan Ceuleers studeerde filosofie en was 30 jaar actief als antiquaar, gespecialiseerd in avant-garde. Ook curator en auteur. Hij zal het onder meer hebben over de samenwerkingen van architect Constantin Brodzki en Marcel Broodthaers met Corneille Hannoset.

Jean-Michel Meyers is een grafisch ontwerper uit Antwerpen en archivaris van het Fonds Lucien De Roeck. Hij vertelt over het leven en werk van zijn grootvader Lucien De Roeck in de jaren zestig en zeventig.

Hilde Pauwels studeerde filosofie en is vertaler en leraar. Vanaf 1975 was zij de partner en occasionele medewerkster van Jean-Jacques Stiefenhofer (1943-2013), wiens werk ze zal bespreken.

Hugo Puttaert is grafisch ontwerper, docent en redacteur. Hij leidt de afsluitende paneldiscus- sie over de erfenis van naoorlogs Belgisch grafisch ontwerp.


03 - 2017

Illustratie voor Weekend Knack


02 - 2017

Nouveau livre: Manneken-Pis pour CFC-Éditions Couverture / Cover + Graphisme / Grafisch ontwerp


01 - 2017

Un dessin par jour, échelle/schaal: 1/2, le meilleur pour 2017


10 - 2016

Affiche BXL UNIVERSEL pour la CENTRALE


09 - 2016

Nouveau livre / Nieuwe boek
BXL UNIVERSEL CFC-Éditions
Couverture / Cover + Graphisme / Grafisch ontwerp


22 - 09 - 2016

Boek: ANTON COTTELEER Behind the Curtain

www.borgerhoff-lamberigts.be/boeken/p/detail/behind-the-curtain


17 - 03 - 2014

LP: "Absence of work, the museum of absence" for Nico Dockx
KMSKA, Antwerpen


13 - 03 - 2014

LP box for Nico Dockx & Rirkrit Tiravanija
Curious 022


13 - 01 - 14

deze nieuwe website is online

ce nouveau site est en ligne